Koje su medicinske upotrebe Coccus kaktusa?

Coccus kaktusi su prašci od suhog kožnoga, insekata native u Meksiku. Ponekad se upotrebljava kao lijek za liječenje kašlja, laringitisa, sinusitisa i menstrualnih problema. Insekti se hrane subtropskim kaktusima iz roda Opuntia. Neki od tih kaktusa poznati su kao kaktusi od krumpira ili kuglica. Ženke koincinalnih kukaca se skupljaju iz biljaka, osuše, a potom se praškastaju u prah da se koriste kao boja ili za homeopatske lijekove.

Kljove se obično bere pažljivo ih četkanje kaktusa i u vreću za krpu. Oni su obično ubijeni tako da su pečeni u pećnici, kuhani, ili dunked u vodi. Može utjecati na boju koju su stvorili dešifrirani trupovi kukaca.

Ovi kukci su ubirali Maya i Azteci, a koristili su se za bojanje tkanine i boje. Cochineal boja postala je važan izvoz u Europu, nakon dolaska europskih istraživača u 16. stoljeću. Prašak iz zdrobljenih kornjaša također je ugrađen u europsku farmakopeju. Coccus kaktusi sadrže karminsku kiselinu koja je složeni antrakinonski derivat – tip prirodnog aromatskog spoja koji također sadrži pigment. Ova kiselina se najčešće koristi kod pacijenata koji pate od različitih stanja koja uzrokuju da pacijenti pate od prekomjerne sluzi.

Ovaj prašak može biti koristan u liječenju bolesti koje utječu na grlo, kao što je upalu laringitisa, jer često smiruje iritaciju i uklanja ikakve zvukove. Uvjeti koji proizvode veliku količinu debelih i žilavih sluzavih, kao što su kašalj i bronhitis, također se mogu poboljšati ako pacijent uzima tu tvar. Kašalj, poznat i kao pertusis, je bronhijska infekcija uzrokovana bakterijom Bordetella pertussis. Najprepoznatljiviji simptom ove bolesti je duboki kašalj koji je toliko ozbiljan da pakao stvara šupljivi zvuk dok pokušava udisati.

Smatra se da dodatak također ima antispazmatske kvalitete. Ova vrsta lijeka ili dopuna pomaže kontrolirati mišićne grčeve. Takvi lijekovi također mogu pomoći kod grčeva kašlja ili bilo kojeg stanja koja uzrokuje pretjerano kašljanje. Antispasmodici također mogu biti korisni za kontrolu kontrakcija maternice i mišićnih grčeva tijekom menstruacije.

U smislu menstrualnih simptoma, koccus kaktusi mogu pomoći menstruacije koje su previše tamne ili debele, pomažući da se istroši i olakša boju pražnjenja. Menses su ruševine, obično sastavljene od stanica i krvi, koje se prolivale tijekom menstruacije. Ovaj lijek također može pomoći u urinarnim pitanjima, poput hematurije, što je prisutnost crvenih krvnih stanica u mokraći. Može biti korisno i za one koji imaju poteškoće s mokrenjem.

Treba voditi brigu o tome kada konzumirate sve što sadrži kokak kaktuse, a dodatke treba uzimati samo pod nadzorom liječnika. Postoji nekoliko nuspojava koje treba razmotriti prije korištenja. Neki ljudi imaju anafilaktički šok, ekstremnu alergijsku reakciju kod uzimanja kokcidnih kaktusa. Također može uzrokovati astmatske napade u nekim ljudima i biti štetni svakome tko pati od poremećaja pažnje (ADD).